Pliki cookies i polityka prywatności

Pliki „cookies"

Poprzez pliki „cookies" należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze strony internetowej. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji.

Pliki „cookies" używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Przeglądarki internetowe domyślnie dopuszczają umieszczanie plików „cookies" na urządzeniu końcowym użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie końcowe użytkownika.Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies" dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) użytkownika.

Ograniczenie stosowania plików „cookies", może wpłynąć na niektóre funkcje dostępne na stronie internetowej.

 

Polityka prywatności aplikacji mobilnych

  1. Administratorem danych osobowych Użytkowników aplikacji mobilnej w rozumieniu przepisów Ustawy o ochronie danych osobowych, jest ENERGA OPERATOR SA (dalej „EOP”).
  2. Z chwilą akceptacji Regulaminu, Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez EOP. Zebrane dane przetwarzane będą w celu świadczenia usług Portalu/Aplikacji Mój Licznik.
  3. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, ich poprawiania oraz wnioskowania o ich usunięcie.
  4. EOP wprowadził środki bezpieczeństwa, w tym środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną, w szczególności poprzez: 
    a. zabezpieczenie serwerów przechowujących dane osobowe, 
    b. wykorzystanie szyfrowanych połączeń typu SSL.
  5. Aplikacje mobilne EOP przeznaczone są do informowania o ilości dostarczonej energii elektrycznej zarówno z sieci dystrybucyjnej EOP jak i do sieci dystrybucyjnej EOP. W tym celu w ramach uwierzytelnienia przesyłane są szyfrowanym połączeniem informacje o adresie e-mail. W celach serwisowych zbierane są informacje o dacie ostatniego logowania do aplikacji.
  6. W przypadku zgody Użytkownika, jego dane osobowe, które przekazał dobrowolnie, mogą być przetwarzane przez EOP również w celu dostarczania powiadomień drogą elektroniczną przez adres e-mail i/lub numer telefonu.
  7. Korzystanie z aplikacji jest dobrowolne. W przypadku braku akceptacji niniejszej polityki prywatności proponujemy niekorzystanie z aplikacji lub jej odinstalowanie.

© 2019 by ENERGA-OPERATOR SA

powered by netPR.pl